Frequently asked questions F.A.Q.

  Как се прави погребение?

  След настъпването на смъртта пред нас стой въпроса кой и как да организира погребението.Тук ще изброим необходимите действия който са необходими да се извършат:

  1.

       -Ако смъртта е настъпила у дома трябва да се извика личния лекар за да издаде съобщение за смърт и ако е необходимо разрешително за кремация.В повечето случаи личните лекари Ви пренасочват към частни медицински центрове,който срещу съответното заплащане ще съставят необходимите документи. Погребална агенция ЙОВАНА разполага с дежурен лекар 24 часа в денонощието за съставяне на съобщение за смърт.

       -Ако смъртта е настъпила в лечебно заведение съобщението за смърт се съставя от лекуващия/дежурния лекар.

       -Ако смъртта е настъпила в Дом за стари хора/хоспис/,някой от хосписите имат лекар за издаване на съобщение за смърт,ако няма такъв можете да се обърнете към личния лекар на покойника или към нас.ОСИГУРЯВАНЕТО НА ЛЕКАР ОТ НАС НЕ ВИ ОБВЪРЗВА С ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ДА ПОЛЗВАТЕ НАШИТЕ УСЛУГИ!!!ДЪЛЖИТЕ ЕДИНСТВЕНО И САМО ТАКСАТА НА ЛЕКАРЯ!!!

  2.Транспортиране на покойника до хладилна камера

  3.Избор на погребение или кремация.Нашите служители ще Ви разяснят разликите между двата ритуала цени и условия.

  4.Организация на траурния ритуал:

       -запазване на ден и час за ритуал/опело в храм,поклонение или прощаване/

       -избор на траурни стоки и слуги/ковчег,драперия,траурен венец,тоалет на покойника,кетъринг и т.н./ТРАУРНА АГЕНЦИЯ ЙОВАНА работи с предварително обявен ценоразпис!Всички цени са с ДДС!Предлаганите от нас стоки и усуги можете да ги разгледате в отделните секции на сайта ни.НЕ НАЧИСЛЯВАМЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ!Агенцията работи без надценка на общинските цени за погребение или кремация!

     

  Ако желаете сами да организирате траурния ритуал ние ще Ви доставим избраните от Вас стоки на посочен от Вас адрес.

   

   

                                                                               

  Агенция за траурни ритуали ЙОВАНА

   

  ЗА ВЪПРОСИ,МНЕНИЯ И/ИЛИ ПОРЪЧКИ ДЕНОНОЩНО НА ТЕЛЕФОНИ:02/44-11-551 , 0888/017-477

   

   

   

   

   

  Нов гроб в София-къде ?

  От 04.07.2016г.поради изчерпване на капацитета на гробищните паркове в град София,Столична голяма община осигури парцел за създаване на гробищен парк съгласно вропейските изисквания град Банкя-местност"Полето".Първите 8/осем/години от правото на гробоползване са безплатни!

  За информация за нови гробни места в София и България ни потърсете денонощно на телефон:02/44-11-551,0888/017-477 Траурна агенция Йована

  Погребение или кремация?

  Когато настъпи смъртта много хора са изправени пред дилемата какво да изберат погребение или кремация.Основен фактор е ако починалия приживе е изразил мнение какво да се прави след смъртта му.Във финансов аспект погребението е по-евтиния вариант като еднократни такси за организиране на траурния ритуал.

  За мения,въпроси и поръчки денонощно на телефони:02/44-11-551 , 0888/017-477 Траурна агенция Йована

  Колко евтино може да бъде едно погребение?

  Задължителните общински такси  135лв.с ДДС са за гробищни паркове в град София,включват изкопаване и зариване ново гробно място,административно обслужване и катафалка в гробищен парк.

  Задължителните общински такси  169лв.с ДДС е за гробищен парк Иваняне.Включени са изкопаване и зариване гробно място,административно обслужване,дървена рамка и равнение на гроб.

  Отделно трябва да се осигури ковчег,временен надгробен знак/кръст,пирамида или дъска/,транспорт на покойника,съханение на починалия в хладилна камера,некролози.

  Минималния пакет за погребение в град София осигуряван от траурна агенция "Йована " е на стойност 286лв.Какво влиза в пакета можете да видите ТУК

  За въпроси денонощно на телефони 02/44-11-551,0888/017-477

  In case you find the answers listed above not helpful, please do not hesitate to contact us.